Juridik och teknik för små avlopp 4-5 dec

Juridik och teknik för små avlopp 4-5 dec
8
okt

Behöver du lära dig mer om juridik och teknik för små avlopp? Är du miljöinspektör och vill känna dig säkrare i inspektörsrollen? Den 4-5 december föreläser Peter Ridderstolpe från WRS på VA-guidens kurs i Uppsala.

Peter Ridderstolpe, WRS

Utbildningen ger en grundläggande genomgång av juridik och teknik inom området små avlopp. Den är anpassad för att stödja kommunala miljöinspektörer att bli bättre på att handlägga ärenden som rör små avlopp, men även andra aktörer är välkomna att delta.

Under två utbildningsdagar varvas föredrag med diskussionspass med tre experter från VA-guidens Fråga experten. Förutom Peter föreläser även Jonas Christensen, Ekolagen Miljöjuridik, och Maria Hübinette, Kungälvs kommun samt Din VA-konsult.

Målet med dagarna är att du ska bli bättre på att granska ansökningar, göra säkrare bedömningar vid tillsyn och ställa rättssäkra krav.