Peter debatterar enskilda avlopp i SvD och Cirkulation

Peter debatterar enskilda avlopp i SvD och Cirkulation
15
okt

WRS medarbetare och medgrundare Peter Ridderstolpe syntes under september i ett par inlägg i Svenska Dagbladet. Där debatterade han angående miljökrav på enskilda avlopp, och fick sedan replikera ett svar från VVS-fabrikanternas råd.

En knapp månad senare gjorde branschtidskriften Cirkulation ett djupgående reportage om de olika sidorna i debatten om små avlopp; om synen på utsläpp av näringsämnen, retention i marken och reningskrav. En stor del av debatten handlar om rapporten Bedömning av självrening och retention i mark vid prövning av små avlopp – smittskydd och fosfor som Peter har författat tillsammans med Lars Hylander, Uppsala universitet. Enligt Cirkulation är den nog “den enda VA-rapport som har diskuterats på Flashback.”

Nedan hittar du länkar till debattartiklarna i SvD och reportaget i Cirkulation:

Överkrav på avlopp drabbar husägare (Peter Ridderstolpe, SvD 7 sept 2019)
Replik: Väl fungerande avlopp gynnar alla (Anders Mårtensson, VVS-fabrikanternas råd, SvD 10 sept 2019)
Slutreplik: Miljöregler för avlopp bör tolkas mer balanserat (Peter Ridderstolpe, SvD 16 sept 2019)
Striden om de små avloppen (Cirkulation, 2 oktober 2019)

Foto: Christine Olsson/TT