Avlopp & Kretsloppspriset 2020 till Maria Lennartsson, Stockholms stad

Avlopp & Kretsloppspriset 2020 till Maria Lennartsson, Stockholms stad
13
feb

Avlopp & Kretsloppspriset 2020 går till Maria Lennartsson, miljösakkunnig Norra Djurgårdsstaden, Stockholms stad. Maria får priset för att ha arbetat outtröttligt under de senaste 20 åren för att knyta samman VA och jordbruk. Hennes arbete har lett till stor kunskapsutveckling och ett utökat samarbete kring sorterande avloppssystem i hela Sverige.

Maria Lennartsson, Stockholms stad. Foto: Pernilla Tofte

Priset består av bland annat 25 000 kronor i resestipendium och en toalett i Filippinerna genom Toaletter Utan Gränser. Priset delas ut på den nationella konferensen Vatten Avlopp Kretslopp i Elmia Kongress och Konserthus den 19 mars 2020.

Avlopp & Kretsloppspriset delas ut av VA-guiden till någon som på ett betydelsefullt sätt främjat utveckling och nytänkande eller påskyndat införandet av miljö- och kretsloppsanpassade avloppssystem i Norden eller i länder med stort behov av förbättrad sanitet.

Prisets jury består av sex personer med olika kompetenser och lång erfarenhet inom avlopp- och kretsloppsfrågor. Sekreterare för juryn är vår egen Ebba af Petersens, som jobbar med små avlopp, kretslopp, VA-planering och utbildning.