Fira Världsvattendagen med oss!

Fira Världsvattendagen med oss!
22
mar

Idag den 22 mars är det Världsvattendagen. Den anspråkslösa lilla vattenmolekylen är med sina väldigt speciella kemiska egenskaper förutsättningen för allt liv på jorden.

Vatten finns i massor, ändå är det för lite ibland och för mycket ibland. Ibland finns vattnet på fel plats med fel “tillsatser” i och med att vattnet gärna löser och för med sig andra oönskade ämnen. Vatten är vårt livselixir, vår njutning, vårt nöje och för oss på WRS vårt levebröd.

Vill du lära dig mer om de kemiska och fysiska förutsättningarna och om vattnets betydelse för samhällsutvecklingen genom exempelvis bevattning och kraftutvinning, rekommenderar vi boken Vatten – En historia omnniskor och civilisationer av Andreas Karlsson. Vill du veta lite mer om det praktiska arbetet i Sverige idag finns det många WRS projekt att fördjupa sig i.

Vi på WRS arbetar oförtröttligt vidare med att på alla sätt skapa bra naturlika förutsättningar för rätt mängd vatten på rätt plats av rätt kvalitet!