Öppen VA planering beskrivs i ny bok

Öppen VA planering beskrivs i ny bok
26
apr

En av WRS metoder, öppen VA planering, beskrivs nu i en ny internationell bok om uthållig sanitet och avloppshantering.

Boken A sanitation Journey beskriver principer, strategier och verktyg för att skapa uthållig sanitet och avloppshantering för framtidens städer. Bland verktygen beskrivs ”Open planning for sanitation systems (OPSS)”, en metod som utvecklats av Peter Ridderstolpe på WRS. Boken är skriven av EAWAG* för det internationella forsknings- och utvecklingsnätverket Sustainable Sanitation Alliance (SuSanA). Du kan läsa en kort sammanfattning och ladda ner boken här nedanför. OPSS finns beskrivet på s. 62-63.

Sammanfattning (1 sid)
A Sanitation Journey (2021)

*Ett schweiziskt vattenforskningsinstitut och en internationellt nätverksinstitution