Politiker, sluta bromsa klimatomställningen

12
sep

Igår var det valdagen. Idag har vi partier som är vinnare, partier som är förlorare, kanske har vi en möjlig regering? Vem vet, denna text skrevs några dagar före valet.

Oavsett parti och färg på kommande regering instämmer dock WRS med de 227 svenska företag som uppmanar politiker att sluta bromsa klimatomställningen. Denna uppmaning framfördes i en debattartikel i Aftonbladet.

Det är inte bara nödvändigt med en snabb omställning för att rädda vår gemensamma framtid, det är också i omställningen av det svenska näringslivet som de nya jobben kommer att skapas. Vi hoppas därför att våra nya folkvalda efter valet, oavsett vilken färgkombination de har, på nytt sätter klimatomställningen högst på agendan. Det är dags att fasa ut fossilsubventioner som ger konstgjord andning till gårdagens teknik. Istället behövs både incitament och tuffare regleringar som driver på för investeringar i långsiktigt hållbar teknik.

Läs debattartikeln (Aftonbladet 220907)
Politiker, sluta bromsa klimatomställningen – 227 svenska företag: En självklarhet att Sverige ska gå före