Internationella våtmarksdagen 2 februari

Internationella våtmarksdagen 2 februari
1
feb

Imorgon 2 februari firar vi den internationella våtmarksdagen. Den finns för att bevara våtmarker och belysa deras betydelse för oss människor och för ekosystemen.

Vad passar bättre än att lyssna på inspirerande och informativa föreläsningar till exempel? Om du har missat att anmäla dig till WRS eget seminarium om dagvattenundersökningar kan du alltid fylla förmiddagen med att lyssna på arrangemang av Formas eller Naturvårdsverket.

Kl. 08.00-09.00: Är våtmarken vår tids räddning? (Formas, online/Nobel Prize Museum, Stockholm)
Kl. 10.00-12.00: Så gick våtmarksarbetet 2022 (Naturvårdsverket, online)

WRS arbetar aktivt med att återskapa och restaurera våtmarker. Läs mer om våra våtmarksprojekt. Mycket matnyttig information om våtmarker hittar du även på Våtmarksguiden, som WRS har varit initiativtagare till.

Du har väl heller inte missat att Nabbens våtmark i Mariehamn, Åland, vann Nordiska rådets miljöpris 2022? WRS var i högsta grad inblandad i Nabbens våtmark då vi både tog fram en utredning med idéförslag samt gjorde förprojekteringen för den multifunktionella och stadsnära våtmarken. I Nabben har Mariehamns stad skapat ett område som minskar belastningen på havet, ökar den biologiska mångfalden och som samtidigt blivit ett utrymme för utbildning och rekreation för stadens invånare. Det är värt att firas!

Foto: Herrebro våtmark, Norrköping