Hälsningar från Stafettvasan

Hälsningar från Stafettvasan
6
mar

Soligt, varmt, semlor, medvind och lite skräp i spåren – så kan årets upplaga av Stafettvasan summeras! WRS ställde upp med ett lag som skidade de 9 milen från Sälen till Mora under fredagen.

Klockan 5 på morgonen ringde klockan. Uppladdningen bestod av gröt, mackor, kaffe och diskussioner om dagvattenhantering på steniga öar på västkusten med vår värdinna i Lima. Sedan begav sig Hannes iväg från starten klockan 7 medan andra lagmedlemmar satte sig med en semla i Evertsberg. Natten hade varit blåsig men ganska mild vilket gjorde att skidorna var lite bakhala men med bra glid. Spåren höll ändå ganska bra under dagen trots flera plusgrader och sol vid målgång, dit Jonathan nådde precis innan klockan 13. Tur var det för då hann Linus vara med på lagbilden innan han tog tåget hemåt på eftermiddagen.

“Stafettvasan är 10 % skidåkning och 90 % logistik” hörde jag en man säga på bussen mellan Mångsbodarna och Mora. Som tur är för WRS har vi en utmärkt planerare som oturligt nog för egen del fick stanna hemma på grund av en förkylning. Ebba hade dock redan löst de 90 procenten logistik medan vi fyra andra fick hjälp av gäståkaren Erika Olsson för att lösa resterande 10 procent.

Årets stafettlag, det sjätte i ordningen bestod av:

Sträcka 1 – Hannes Öckerman – jobbar med lakvatten, dagvatten, naturvatten och lokala åtgärdsprogram
Sträcka 2 – Linus Halvarsson – jobbar med dagvatten, våtmarker, spillvatten och projektering
Sträcka 3 – Jonas Andersson – VD och expert inom dagvatten, spillvatten, dammar och våtmarker
Sträcka 4 – Erika Olsson – gäståkare
Sträcka 5 – Jonathan Arnlund – områdesansvarig för dagvatten, jobbar även med skyfall, vattenförsörjning och lakvatten
Logistiker – Ebba af Petersens – jobbar med spillvatten och kretslopp