Uppmärksamma Världsvattendagen 22 mars med oss!

Uppmärksamma Världsvattendagen 22 mars med oss!
21
mar

Imorgon 22 mars är det Världsvattendagen. Hjälp oss att uppmärksamma vattnets värde och årets tema som är “påskynda omställningen”.

Världsvattendagen har funnits sedan 1992 på initiativ av FN:s generalförsamling och har firats i Sverige sedan 2006. Dagen sprider information kring vattenfrågor och väcker engagemang för vattenrelaterade problem.

Årets tema “accelerating change” uppmanar alla att ändra inställning och påskynda den omställning vi behöver för att snabbare lösa den globala vatten- och sanitetskrisen. Alla använder vi vatten, och alla påverkas vi av dess tillgång och kvalitet. Miljarder människor och otaliga skolor, företag, vårdcentraler, gårdar och fabriker har inte den säkra tillgången vatten och sanitet de behöver. Små förändringar i vardagen samt stora initiativ behövs från samhällets alla kanter om vi ska ha en chans att få behålla vårt rena vatten.

Vill du veta vilka events du kan delta i årets vattendag? De hittar du på den svenska Världsvattendagens hemsida.

Du kan också läsa mer på FN:s sida för Världsvattendagen. Varför har till exempelvis kolibrin med årets tema att göra?

WRS jobbar aktivt med bland annat vattenbesparing och vattenhushållning. Du hittar exempel av det vi gör i vårt projektbibliotek. Klicka på taggen:

Kollage: UN Water