Ekologisk teknik – en nära samarbetspartner

Ekologisk teknik – en nära samarbetspartner
16
sep

Peter Ridderstolpe, WRS medgrundare och medarbetare under 30 år, pensionerade sig hösten 2023. Han fortsätter dock att arbeta i egen regi, som samarbetspartner till WRS men också med egna projekt som han tycker är angelägna och roliga, genom sin firma Ekologisk teknik.

Peter har en grund som Tekn. lic. Ekologi och har arbetat i över 35 års tid med tekniska våtmarker för rening av vatten, kretslopp, VA-planering och små avlopp. På sin hemsida har han därför samlat erfarenheter, reflektioner och information kring vattenvård och VA-frågor som han har jobbat fram under sin karriär. Peter reflekterar också över hur samhällsdebatten kring dessa frågor har förändrats, från början av 1990-talet fram till idag.

På den här hemsidan har jag samlat vetenskapliga rapporter, föreläsningar och annan viktig information som jag jobbat fram under min karriär. Min förhoppning är att den kan ge dig som läsare både kunskap, inspiration och idéer i frågor om hur vattenvård- och VA försörjning bör bedrivas för att ingå i ett uthålligt samhällsbygge. Eftersom jag ibland figurerat i media som en person som ifrågasatt etablerade synsätt och lösningar har det känts viktigt att med egna ord förklara vad jag menar. Du är mer än välkommen att kontakta mig för informationsutbyte och expertstöd.

/Peter Ridderstolpe, Ekologisk teknik

Foto: Jannike Kihlberg, DN