Inbjudan våtmarksvandring Alhagen 7 september!

Inbjudan våtmarksvandring Alhagen 7 september!
21
aug

Välkommen på jubileumsvandring i Våtmark Alhagen 7 september!

WRS och Nynäshamns kommun bjuder in för att fira Våtmark Alhagen som fyller 20 år. Den är en av Sveriges först byggda spillvattenvåtmarker och projekterades av WRS tillsammans med Nynäshamns kommun. Det 28 ha stora våtmarksområdet är både en vattenreningsanläggning och ett populärt friluftsområde. Oavsett om ni har en våtmark, planerar att skaffa en våtmark eller bara vill passa på att se en våtmark och vara utomhus i fina omgivningar är ni välkomna!

Under vandringen i Alhagen kommer vi presentera anläggningen, dess reningskapacitet och skötselkrav. Dessutom kommer vi att prata om dagens och framtidens utmaningar, t.ex. mikroplaster och utvecklad våtmarksteknik.

Program 7 september
Kl. 09.30            Gemensam fika vid lusthuset vid Kalvö (här finns även en besöksparkering)
Kl. 10.00            Rundvandring med stopp för kortare presentationer startar
Kl. 12.00            Enklare lunch
Kl. 13.30            Beräknas senast vara tillbaka vid parkeringen vid Kalvö

Hitta hit
Med bil: Följ skyltar till våtmark Alhagen från Nynäsvägen strax norr om tätorten. Efter ca 1 km når man en parkeringsplats strax innan Kalvöstallet.
Med tåg: Ta pendeltåg från Stockholm C mot Nynäshamn och stig av vid stationen Nynäsgård. Tåg ankommer antingen 09.06 eller 09.36. Kommer ni med tåg och vill bli hämtade vid stationen, fyll i det i anmälan.

Anmälan
Anmäl dig senast fredag 1 september

Praktiskt
Kläder efter väder och fotriktiga skor rekommenderas

Mer information?
Läs om Alhagens våtmark på WRS hemsida