Lyckad jubileumsvandring i Alhagen!

Lyckad jubileumsvandring i Alhagen!
18
sep

Stort tack till Nynäshamns kommun och till er som var med på jubileumsvandringen i Alhagen den 7 september! Dagen bjöd på vackert väder, gott fika och fina miljöer, men framförallt på intressanta diskussioner och presentationer. Här hittar ni några bilder från dagen.

Alhagen 6 Alhagen 4 Alhagen 3 Alhagen 2 Alhagen 1

Vill du inte missa nästa evenemang? Håll utkik på vår hemsida www.wrs.se eller kontakta Tova på tova@wrs.se om du vill vara säker på att få inbjudan.

För er som inte kunde delta kan vi i korthet berätta att dagen anordnades för att uppmärksamma att det var 20 år sedan våtmark Alhagen byggdes och anläggningen fortsätter att uppvisa goda reningsresultat. Under vandringen berättade personal från Nynäshamns kommun om hur våtmarken sköts och hur reningsresultaten har förändrats under årens lopp. Robert och Linus från WRS som båda har studerat våtmarker i sina examensarbeten berättade om avskiljning av oönskade ämnen som mikroplast och läkemedel i spillvattenvåtmarker samt funktioner i nyare och mer ”utvecklade” våtmarker.

Läs mer om Alhagen våtmark på vår projektsida