Populär guidning av Gottsunda dagvattenpark

Populär guidning av Gottsunda dagvattenpark
6
sep

Förra tisdagen 31 augusti höll WRS tillsammans med Uppsala kommun en välbesök guidning av den multifunktionella vattenparken i Gottsunda, Uppsala.

WRS har varit med och tagit fram systemhandling, bygghandling och varit byggstöd för den multifunktionella vattenparken i Gottsunda i sydvästra Uppsala. Anläggningen som renar dagvatten från centrala och södra Gottsunda byggdes under hösten 2020 och har under våren 2021 planterats med växter.

Under en förmiddag berättade Åsa Hedin från Uppsala kommun om bakgrunden och kommunens arbete med projektet. Jonas Andersson från WRS berättade om tankarna kring utformningen och funktionen för dagvatten. Slutligen var även Sofia Eskilsdotter på plats, landskapsarkitekten som ansvarade för gestaltning och växtval.

Mer information om vattenparken, och länkar till inslag i media, hittar du på vår projektsida.

Du kan även titta på en kort film om vattenparken för att se hur det såg ut tidigt i våras på platsen.